Eurolight

 

EUROLIGHT este un sistem de luminator bandă cu formă curbată, realizat cu panouri de policarbonat celular și profile presoare. Pentru că profilele nu au puncte de contact între ele, sistemul asigură bariera termică. Izolația termică bună a sistemului asigură costuri energetice reduse. EUROLIGHT poate fi echipat cu grătare de protecție PSP30 sau PSG50. Ca răspuns la cerințele speciale de izolare fonică, EUROLIGHT poate fi construit astfel încât să asigure o izolație fonică de până la 29 dB. Această valoare a fost stabilită prin teste de către laboratoarele Müller BBM. În funcție de cerințele termice sunt folosite panouri de policarbonat celular de 10 mm sau 16 mm (transparent sau opal). Pentru o izolație termică mai bună, plăcile de policarbonat pot fi umplute cu aerogel Lumira ™, dar transmisia luminii prin placile de policarbonat se modifică foarte puțin față de valoarea standard. Panourile din policarbonat sunt rezistente la ultraviolete și grindină, în conformitate cu standardele SIA 280. Sistemele de desfumare și aerisire naturală se pot integra în EUROLIGHT. Acestea vor fi prevăzute cu flanșe speciale sau cu reborduri cu montare sub luminatoare.

 

 

 

 

 

EUROLIGHT se încadrează în clasa de foc B-s1, d0 (cu opal B-s2, d0).

 

 

 

Avantaje

 

• Lumină naturală (efect antiorbire pentru plăcile opal sau cele umplute aerogelul Lumira ™)

• Este posibilă instalarea trapelor de fum și aerisire

• Greutate redusă datorită profilelor din aluminiu și a policarbonatului celular

• Ușor de instalat într-un sistem modular

• Ochiul de lumină beneficiază de rupere termică

 

 

 

Caracteristici tehnice

 

Profilele presoare superioare și inferioare mențin curbate plăcile de policarbonat celular și oferă luminatorului un aspect foarte atractiv. Rebordurile sunt adaptate la raza de curbură a ochiului de lumină. Datorită construcției modulare, montajul altor sisteme este ușor de realizat. Profilele sunt fabricate din aliaj de aluminiu AIMg SI05 F22. Componentele individuale ale luminatoarelor se asamblează în module. Toate accesoriile sunt fabricate din aluminiu sau oțel inoxidabil.

 

 

Transmisia luminii și valorile de transfer termic pentru plăcile din policarbonat celular

 

Grăsimea plăcii                       Transparență în %                              Izolație termică în W/m²K (pentru plăci transparente)

        10 mm                                           65                                                                   2,39

         +Lumira                                        65                                                                   1,93

        16 mm                                           59                                                                    1,82

        +Lumira                                         57                                                                    1,31

 

 

Pentru evitarea efectului de orbire, panourile din policarbonat se folosesc în varianta opal. Panourile umplute cu Lumira ™ se folosesc în varianta transparent, deoarece Lumira ™ aerogel oferă deja cel mai bun grad de împrăștiere a luminii.

 

EUROLIGHT este disponibil în trei versiuni MKI, MKII și MKIII, care se diferențiază în funcție de dimensiunile oferite.

 

Cele mai uzuale luminatoare de mari dimensiuni, datorită fiabilității și a prețului lor redus de realizare.

 

 

EUROLIGHT MKI

 

EUROLIGHT MKI poate fi realizat pentru orice lungime și până la o lățime de 5.600 mm. Acestea sunt certificate de institutul DIBt. Profilul de bază, compus din două secțiuni, permite execuția pe diferite raze de curbură.

 

 

EUROLIGHT MKII

 

Spre deosebire de MKI, MKII se poate produce doar până la o lățime de 3.000 mm. Curbura calotei luminatorului are valori între 1/5 și 1/7 din diametru. Diferența față de MKI se bazează în principal pe un profil de bază modificat, care face versiunea MKII ușor mai ieftină.

 

 

EUROLIGHT MKIII

 

MKIII a fost conceput ca un luminator EUROLIGHT standard cu o lățime de 2.500 mm, în care se pot integra dispozitive de desfumare și aerisire naturală de tip PHÖNIX, folosindu-se un profil de bază dublu, cu izolație termică și fără a fi necesar un profil conector. Înălțimea calotei este de 1/5. MKIII este, de asemenea, certificată de către institutul DIBt.

 

 

 

Componente

 

Componentele de asamblare sunt aproximativ identice pentru toate cele trei variante de luminatoare. Acestea sunt realizate cu plăci din policarbonat celular de 10 sau 16 mm. Plăcile se fixează cu două profile speciale, care se conectează cu aticul de bază.

 

 

Montajul sistemelor de desfumare în luminatoare

 

Ambele sisteme de desfumare sau de aerisire naturală se pot integra în luminatoarele EUROLIGHT. În general, acest lucru este posibil prin intermediul unei flanșe. În cazuri speciale, se poate monta un dispozitiv mai mic chiar și pe calota luminatorului (a se vedea imaginea mărită). În special pentru EUROLIGHT MKIII, a fost dezvoltat un dispozitiv PHÖNIX, care pot fi montat direct pe aticul structurii, fără a mai fi necesară o flanșă în luminator. Sub formă de clapetă dublă, dispozitivul PHÖNIX are o lățime standard de 2,5 m și o lungimea posibilă de până la 2 m.

 

 

Montajul unui dispozitiv de desfumare sau a unui dispozitiv multifuncțional pe atic.

 

 

Dispozitiv de aerisire cu două clapete, cu o flanșă curbată, montat pe luminator bandă.

 

 

 

 

 

         

         

 

Comments are closed.