Fatade din policarbonat

În interiorul unei clădiri, oamenii au nevoie de două condiții – un ambient climatic plăcut și lumină suficientă. Lumina naturală este mult mai plăcută decât lumina artificială. În trecut, obținerea celor două condiții simultan se putea realiza doar utilizând lumina artificială, datorită faptului că vitraliile erau mult mai puțin termoizolante decât pereții obișnuiți. Astăzi, sistemele de fațade din policarbonat celular transformă clădirile în spații luminoase, fără a face compromisuri de la condiția termică. Beneficiind de valori ale transferului termic de până la 1,1 W/mpK, acestea sunt chiar mai bune izolatoare decât pereții tradiționali din grinzi de lemn (1,44 – 2,19 W/mpK). Un coeficient de transfer termic chiar și mai bun de atât, se poate obține prin umplerea panourilor din policarbonat cu aerogelul  Lumira™, care îi conferă o izolație termică de până la 0,54 W/mpK.

 

Datorită faptului că elementele de 600mm lățime și până la 6m lungime se conectează între ele prin sistem-click, construcția suport necesară se reduce la minim. O gamă largă de profile și elemente de montaj fac din acest sistem de fațadă un concept deosebit de funcțional și atractiv.

 

 

 

Beneficii

–          Transluciditate de până la 65% permite o iluminare naturală de până la 2.300 lucși (într-o zi noroasă de iarnă) și până la 65.000 de lucși (într-o zi însorită de vară).

–        Grad ridicat de difuzie a luminii (în varianta cu aerogel Lumira™) care previne orbirea și realizează o iluminare ambientală fără umbre.

–          Valoare bună a coeficientului de transfer termic (până la 0,54 W/mpK cu aerogel Lumira™).

–          Izolație fonică mare – reduce zgomotul cu până la 22 dB (cu aerogel Lumira™ + 3 dB).

–          Clasa de foc B-s1, d 0 în conformitate cu EN 13501.

–          Protecție la UV prin coextrudarea panourilor din policarbonat.

–          Necesitatea unei structuri suport minime, datorită sistemului-click

–          Greutate foarte redusă, sistem de fațadă autoportant.

–          Rezistență sporită la intemperii și raze UV, precum și la grindină conform specificațiilor tehnice.

 

 

 

Sistemul modular 626 / 623

 

 

Sistemul modular 626 constă din panouri coextrudate din policarbonat cu 6 pereți, care se închid pe laterale cu profile din aluminiu sau oțel. Dacă panourile sunt umplute cu aerogelul Lumira™, modulul poartă denumirea 623.

 

Click aici pentru mai multe detalii despre sistemul modular de fațade din policarbonat 626 / 623.

   

 

 

Sistemul modular 547 / 543 

 

 

 

Sistemul-click 547 este un sistem modular din panouri de policarbonat celular cu 7 pereți, cu o grosime de 40 mm. Pentru umplerea cu aerogelul Lumira™ se folosește un panou din policarbonat cu 3 pereti, denumirea sistemului devenind 543.

 

Click aici pentru mai multe detalii despre sistemul modular de fațadă din policarbont 547 / 543.

 

 

Comments are closed.