Ventilație mecanică

 

AIRSYSTEM

 

AIRSYSTEM reprezintă un sistem de ventilare mecanică a fumului și căldurii prin intermediul unui sistem de tubulaturi. Acesta constă din diferite module care sunt asamblate împreună pentru transportul aerului. Se distinge aici între sistemul de alimentare cu aer, care transportă aer proaspăt și sistemul de evacuare, care evacuează aerul folosit către exterior. Pentru sistemul de alimentare cu aer există posibilitatea de a potrivi termic aerul de alimentare, iar sistemul de evacuare este folosit pentru a elibera spațiul de vapori toxici care apar, de exemplu, la o stație de sudură. Combinația de alimentare cu aer și evacuare permite recuperarea căldurii din aerul folosit cu ajutorul unui schimbător de căldură, în scopul de a utiliza această căldură acumulată pentru re-încălzirea aerului de alimentare într-un mod eficient energetic.

 

AIRSYSTEM poate fi construit în două moduri. ISOVENT combină o unitate mixtă aerisire cu un ventilator, filtru și, eventual, bateria de încălzire, toate aceste funcții fiind operate periferic prin intermediul unor module individuale. Modulul DIGOVENT îndeplinește numai funcția de ventilare și oferă o capacitate de 2.000 de la 9.000 m³ / ha a debitului de aer, considerabil mai mic decât ISOVENT.

 

 

 

În plus față de elementele simple de tubulatură, există o mare varietate de module funcționale. În funcție de sistemul ales, aerul este fie aspirat, fie suflat printr-o gură de aerisire pe acoperiș sau perete. ISOVENT se livrează gata echipat cu o astfel de gură de aerisire. Un alt modul integrat în ISOVENT, dar disponibil și individual, este modulul de amestecare a aerului. Cu ajutorul unui actuator, acest modul combină aerul proaspăt rece cu aerul deja încălzit circulant. Procentul de aer proaspăt și aer circulant poate fi controlat sau reglat de un senzor. Modulul filtru curăță aerul, în timp ce modulul de încălzire aduce aerul la temperatura dorită. Ambele module pot fi comandate opțional. Eliberarea aerului se poate realiza în trei moduri diferite (click pentru mărire) :

 

   

ferestre ajustabile manual                                 dispersor grilă                                                      dispersor textil

 

 

În spațiile în care aerul proaspăt trebuie doar eliberat, sunt suficiente fantele normale. Acestea sunt disponibile ca un singur rând de fante, reglabile vertical, sau fante duble pentru un reglaj orizontal și vertical.

 

Spre deosebire, grile de dispersie asigură ca aerul eliberat să fie împrăștiat, schimbând astfel caracteristicile de curgere ale aerului, în așa fel încât acesta nu mai fie simțit ca aer proaspăt. Așa-numitele tuburi textile merg chiar mai departe, reușind să controleze și mai mult aerul eliberat. Datorită țesăturii permeabile, aerul poate dispersa uniform în jurul razei dispersorului textil.

Exemplu: AIRSYSTEM cu DIGOVENT integrat, cu sau fără schimbător de căldură (click pentru mărire):

 

   

 

 

Comments are closed.