Airstar

 

Dispozitive de aerisire Airstar

Dispozitive de ventilare Airstar

Un disponitiv cu performanțe deosebite. Dispozitivul de aerisire tip labirint, model AIRSTAR, este utilizat în industria grea cu condiții de temperaturi ridicate, noxe și zgomot în exces, care necesită un sistem de aerisire eficient, impermeabil, fără costuri de funcționare și care este capabil să respecte reglementările de protecție împotriva zgomotului.  AIRSTAR folosește pentru aerisire naturală diferența de presiune dintre un spațiu încălzit și exterior. Aceste dispozitive sunt produse standard din aluminiu (AlMg3).

 

 

 

Funcția de închidere suplimentară (opțional cu perii de etanșare) evită pierderile de energie inutile în perioadele de inactivitate ale fabricii. Sistemul de închidere poate fi controlat electric sau pneumatic. De asemenea, se pot atașa dispozitive suplimentare pentru atenuarea zgomotelor, dacă în clădire se realizează procese de producție cu niveluri de zgomot foarte ridicate.

 

 

 

Avantaje

 

–     Producție personalizată pentru orice proiect.

–     Este posibilă montajul pe orice tip de acoperiș.

–     Fantele aerodinamice cu drenaj intern permit o ventilație continuă, indiferent de starea vremii. Apa acumulată în fante este condusă către două jgheaburi de colectare paralele cu dispozitivul și apoi este canalizată pe la acoperiș.

–     Jgheaburile de colectare sunt proiectate să îndeplinească și funcția de deflectoare de vânt, ceea ce îmbunătățește ventilația în condiții de vânt puternic.

–     Pentru a economisi energie în perioadele de inactivitate, fantele se pot închide prin intermediul unui dispozitiv special. Pentru imbunătățirea etanșeității, se folosesc perii suplimentare din nylon. Prin eliminarea deflectoarelor de vânt, fantele pot fi accesate cu ușurință și curățate fără efort.

–     Datorită construcției plate, se creează o zona minoră de expunere la vânt. Ca o consecință a acestei geometrii, structura de sprijin rămâne minimă.

–     Poate fi dotat cu atenuatoare de zgomot, fie deasupra, fie sub dispozitiv.

–     Randament aerodinamic foarte bun (A-Wert).

–     Vopsire în câmp electrostatic cu RAL la cerere.

–     Conexiune la atic fără găuri de fixare.

–     Întreținere redusă datorită construcției simple și robuste.

–     Utilizarea de piese de dimensiuni turnate exact pentru toate lamelele.

 

 

Dispozitiv de ventilare Airstar

Dispozitiv de aerisire Airstar

 

 

AIRSTAR este echipat cu un soclu înălțat unde sunt adăpostite amortizoare de sunet sub formă de atenuatoare de separare. Lamelele sunt aranjate sub formă de labirint. Ramele exterioare sunt realizate din tablă galvanizată, material rezistent la abraziune și umiditate. Dispozitivul de aerisire tip labirint poate fi livrat cu un soclu gol, ce poate suporta ulterior o renovare.

 

AIRSTAR este disponibil în două versiuni diferite:

 

 

 

AIRSTAR A2 cu slidere închise, ce reduc pierderile de căldură pe timpul inactivității. Pentru etanșare suplimentară, fantele de blocare pot fi echipate cu perii de nylon.

 

Acționarea pentru închiderea lamelelor poate fi echipată cu

– piston pneumatic care nu necesită întreținere

– motor electric cu întreținere redusă.

 

 

 

AIRSTAR A1 cu atenuatoare de separare (opțional) și sistem de închidere (opțional).

 

Versiunea A1 este varianta cu preț redus, ce oferă un flux de aer suficient și o zonă de deschidere a plafonului suficient de mare.

 

 

 

AIRSTAR A2 cu atenuatoare de separare (opțional) și dublu slider (opțional).

 

Versiunea A2 are o construcție tip labirint mai aerodinamică, care permite un flux de aer mai mare, cu o zonă de deschidere în acoperiș mai mică.

 

 

 

Sistemul de închidere

 

Pentru a preveni pierderile de căldură pe perioada inactivității, este necesară o funcție suplimentară de închidere, ce se poate oferta opțional. Acest sistem permite dispozitivului de aerisire să închidă sau să regleze cantitatea de aer transferată.

 

Tijele glisante rulează în lungul dispozitivului pe role din poliamidă. Versiunea A1 funcționează cu o singură instalație de închidere. Pentru a reuși zona maximă de deschidere, versiune A2 este echipată cu două sisteme de închidere, montate unul peste celălalt. Airstar A2 cu slidere duble de închidere / deschidere – face posibilă utilizarea la maxim a zonei de deschidere a ansamblului.

 

 

 

 

AIRSTAR A2 cu slidere duble deschise – face posibilă utilizarea la maxim a  zonei de deschidere a a unității

 

 

 

AIRSTAR A2 cu slidere închise, reduce pierderile de căldură pe perioadele de inactivitate. Pentru etanșare suplimentară fantele de blocare pot fi echipate cu perii de nylon.

 

Actuatorul pentru funcția de închidere este echipat cu :

– un piston pneumatic cu dublă comandă – deschis/închis – ce nu necesită mentenanță, sau

– un motor electric, ce necesită întreținere redusă.

 

 

 

Dimensiuni

 

Lățimea maximă pentru AIRSTAR este limitată la 3,8 m. Cu toate acestea, construcția longitudinală este nelimitată. Atunci când un dispozitiv de închidere este montat, unitățile trebuie să fie instalate la intervale prestabilite.

 

Cele doua variante A1 și A2 cu instalația opțională de închidere, pot fi prevăzute cu amortizoare de sunet cu patru înălțimi diferite.

 

 

 Valori ale izolației fonice

 

 

 

Montare și curățare

 

Datorită greutății sale reduse, precum și a dimensiunilor personalizate și a versiunilor disponibile a flanșelor, montajul dispozitivului Airstar se realizează foarte ușor. Sistemul poate fi instalat pe toate tipuri de acoperiș. Prin îndepărtarea deflectoarelor de vânt se poate face cu ușurință curățarea fantelor.

 

 

 

 

  

Comments are closed.