Cortine de fum

 
 
Din motive legate de producție, dar și din motive financiare, tendința este tot pronunțată către clădiri  de mari dimensiuni. Cerințele de siguranță împotriva incendiilor în aceste cazuri, sunt de multe ori în contradicție cu planificarea fluxurilor moderne de producție.
În săli de mari dimensiuni, un incendiu în fază incipientă nu va reuși declanșarea sistemelor de desfumare, datorită risipirii energiei pe o suprafață mare. Acest lucru este însă de o importanță majoră pentru eficiența procesului de desfumare naturală: vaporii de fum se împrăștie sub tavan și se răcesc, ca mai apoi să revină la nivelul pardoselii și să pună în mare pericol viața oamenilor.
 
Cortinele de fum împart o sală în mai multe zone de fum și astfel pot preveni propagarea orizontală a fumului în lungul acoperișului. Cortinele sunt, de asemenea, folosite pentru a ghida sistematic fumul într-o direcție convenabilă. 

 

SMOKETEX este o cortină de fum statică fabricată din poliuretan filmat pe țesătură din fibre de sticlă flexibile cu pigmentare în aluminiu. Cu o grosime de aproximativ 0.40mm, acest material cântărește doar 0.455 kg / mp (± 10%). Standardul de cortină de fum este formată din elemente individuale dispuse vertical, care sunt cusute cu fir non-inflamabil, ce pot forma o suprafață maximă de 45.00m ².

 

Cortinele individuale sunt disponibile în lățimi de la 800 la 5950 mm și, în funcție de configurație, pot fi extinse orizontal la dimensiunea maximă admisă de încăpere. Montantul de tavan în formă de C este realizat dintr-un profil multi-fațetat din tablă galvanizată de 2mm grosime.

Cortina SMOKETEX rigid îndeplinește normativele necesare marcajului CE, în conformitate cu anexa ZA3 de DIN EN 12101-1. Numărul de înregistrare al certificatului este 0672 – CPD – 0221.

 

 

Cortina de fum testată, conform raportului cu numărul 9015756000/LA/PK, timp de 151 min, la o temperatură de 620 ° C, este impermeabilă la fum conform raportului cu numărul 904162000/Re/Ei și se încadrează conform cerințelor DIN EN 12101-1  în clasa “D150”.

 

 

Schiță care arată modul în care funcționează cortina (click pentru mărire):

 

 

 

           

            

 

 

Comments are closed.