Ferestre lamelare

 

 

Ferestrele lamelare sunt folosite ca sisteme de ventilare naturală în fațade. Ele oferă, alături de o mare flexibilitate a dimensiunilor disponibile, o serie de avantaje pentru clădirile moderne care necesită o aerodinamică bună, printre care caracteristici acustice excelente și o bună izolație.

 

Datorită ruperii termice  între cadru și profilele lamelelor și a vitraliului din geam termoizolant de 32 mm și transfer termic de până la 1,1 W/m2K (în funcție de configurație), se obțin pentru sistem valori de transfer termic deosebit de bune. De asemenea, acestea pot fi instalate în orice perete, acolo unde este necesară o aerisire efectivă, datorită mecanismelor de acționare manuale, pneumatice sau electrice (24 V sau 230V). Dacă acționarea se realizează prin intermediul cilindrilor pneumatici sau a motoarelor electrice, acestea se pot conecta și pot fi comandate să se închidă automat în caz de vreme  rea, de o centrală cu senzori de ploaie și vânt. Pe timp de noapte, ferestrele lamelare pot fi folosite pentru răcirea clădirilor în perioadele călduroase  de vară.

 

 

Ferestre de fum lamelare

Ferestre de fum lamelare

Consultați aici catalogul pentru ferestre lamelare RODA

 

 

 

Fiind certificate ca trape de desfumare și aerisire naturală conform DIN EN 12101-02, ferestrele sunt utilizate nu doar pentru ventilare. Ele se integrează total în conceptul de protecție împotriva incendiilor și pot servi ca suprafețe de alimentare cu aer sau ca dispozitiv de desfumare și eliminarea a căldurii. Aceste funcții se pretează foarte bine pentru casa scării sau pe nivelurile inferioare ale clădirilor cu mai multe etaje. Ferestrele lamelare sunt testate de către autoritățile North Rhine-Westphalia și prezintă următoarele caracteristici:

– funcționare clasificată la RE 1000 cu funcție dublă de tip B
– clasificare pentru vânt ca WL 3000
– clasificate pentru rezistență la căldură ca B 3004
– Materialul foc de clasificare E

 

 

 

Ferestre lamelare EAL

 

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Noul design care asigură o izolație sporită se caracterizează prin aspectul său complet din sticlă și prin tehnologia de auto-blocare. Rama și cerceveaua sunt realizate din profi le de aluminiu cu barieră termică, cu o adâncime de 80 mm. Garniturile sunt ascunse. Dispozitivul de acționare deschid lamelele în exterior și este acționat de un motor electric la 24 V. Monitorizarea unui spațiu definit în fața ferestrei se poate realiza cu ajutorul unui senzor (clasa de protecție 4). Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profilele sunt eloxate, vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă după paletarul de culori RAL, NCS, DB sau alte culori speciale. Pentru montaj, există un profil adaptor deja instalat pe dispozitiv.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate, de asemenea, din profi le de aluminiu extrudat cu bariera termica. Este posibil montajul unui vitraliu termoizolant dublu sau triplu de până la o grosime a sticlei de până la 46 mm și o grosime totală de 65mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

TGL ISO SLP BT 50 / 60

 

                          

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Aspectul metalic al acestui sistem de ferestre cu o foarte bună izolare termică conferă clădirii un aspect de eleganță. Cadrul și cerceveaua sunt realizate din profile de aluminiu izolate termic, cu o adâncime de 50 sau 60 mm. Garniturile de etanșare nu sunt vizibile la acest model. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V). Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profilele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profile de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din profi le de aluminiu extrudat cu bariera termica, cu înălțime (fără rame) de 174, 192, 200, 275 sau 344 mm. Ferestrele lamelare au o grosime totală de 38, respectiv 48 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

STG ISO 36 BT 50  

 

                                                                          

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Datorită aspectului exterior realizat în totalitate din sticlă, aceste ferestre lamelare se potrivesc perfect pentru fațadele din sticlă. Cadrul și cerceveaua sunt realizate din profi le de aluminiu cu barieră termică, cu o grosime de 50 mm. Garniturile nu sunt vizibile în exterior. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profi lele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Sunt disponibile diverse tipuri de geam termoizolant, până la o structură cu trei foi, coefi cient termic de 0,5 W/m²K și o grosime a sticlei de 36 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

TGL ISO 24 BT 50 / 32 BT 60 / 60UM

 

                                                                             

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Ori de câte ori sunt necesare cerințe speciale pentru o ventilație maximă, aspect și individualitate, acest sistem răspunde acestor așteptări. TGL ISO 34 BT 60 îndeplinește valorile excelente de permeabilitate (A = 4), etanșeitatea la apă (7a = 300 Pascal neprotejat) si etanșeitate la vânt (C5 = deformarea cadru <1/300stel. la presiune de 2.000 de pascali).

 

Cadrul și cerceveaua sunt realizate din profi le din aluminiu cu rupere termică, cu grosime de 50 sau 60 mm. Garniturile nu sunt vizibile din exterior. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profilele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Panel sau geam termoizolant cu până la 3 foi. Grosime totală a pachetului de sticlă: 24 sau 32 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru marire)

 

 

 

 

TGL ISO 44 BT 70 HI

 

                                                                          

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Acest sistem de ferestre lamelare stabilește noi standarde în izolația termică și combină cele mai înalte cerințe de protecție termică cu aspectul estetic. Cadrul și cerceveaua sunt realizate din profi le de aluminiu cu rupere termică, cu grosime de 70 mm. Garniturile nu sunt vizibile. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profi lele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Panel sau geam termoizolant cu până la trei pereți și un transfer termic de până la 0,5 W/m²K. Grosime totală de sticlă: 44 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

GG ISO 24 BT 50 / 32 BT 60

 

                                                      

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Acest sistem combină avantajele sistemelor termoizolante cu estetice dispozitivelor din sticlă. Cadrul și cerceveaua sunt realizate din profi le de aluminiu cu barieră termică, cu o adâncime de 50 sau 60 mm. Sistemul este dotat doar cu un cadru vertical, fără rame orizontale. Garniturile nu sunt vizibile. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).

 

Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profi lele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Geamul termoizolant se montează intr-un profi l lateral. Grosime totală a pachetului de sticlă: 24 sau 32 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

GG Schuppe BT 50/60

 

                                                                      

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Datorită construcției fără rame, cu fi xare punctiformă a lamelelor, acest sistem complet din sticlă asigură un grad de transparență sufi cient. Suprapunerea lamelelor aduce ferestrei un aspect de scară. Cadrul este realizat din presoare extrudate cu sau fără izolație. Profilele de aluminiu au o adâncime de 50 sau 60 mm. Garniturile nu sunt vizibile. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM.

 

Profilele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din sticlă securizată sau sticlă laminată pentru vitralii cu o foaie de geam cu o grosime de 6, 8, 10 sau 12 mm. Marginile de sticlă sunt rotunjite pentru protecție.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

GG STUFENSTOß BT 50 / 60

 

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Un sistem complet din sticlă, care, prin panourile de sticlă neînrămate, cu fi xare în puncte, asigură nu doar un nivel sporit de transparență. Un încastrație specială pe marginile lamelelor de sticlă conferă structurii o formă continuă, complet plată. Cadrul este realizat din profile de aluminiu cu sau fără izolație, extrudate, cu o adâncime de 50 sau 60 mm. Garniturile nu sunt vizibile. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V). Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profi lele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din panouri din sticlă securizată sau laminată, cu margini slefuite. Lamelele din sticlă se livrează standard împreună cu profi lul montant. De la grosimea sticlei de 12 mm, sistemul are adâncime de 60 mm.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

GG SK 30 BT 50 / 60

 

                                                                                             

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Alături de standardul ridicat de transparență datorat lipsei ramelor și a fi xărilor punctiforme, sistemul din sticlă are un aspect plan datorat șlefuirii canturilor la un unghi de 30°. Cadrele sunt realizate din profi le de aluminiu cu sau fără izolație, extrudate, cu o adâncime de 50 sau 60 mm. Garniturile nu sunt vizibile. Dispozitivul poate fi acționat cu ajutorul unei tije, a unei manivele circulare, printr-un cilindru pneumatic sau cu ajutorul unui motor electric (24V sau 230V).

 

Etanșeitate se realizează prin garnituri EPDM. Profi lele sunt eloxate și vopsite în câmp electrostatic sau cu vopsea lichidă în orice nuanță RAL, NCS, DB, sau alte culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profi le de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din foi de stoclă securizată sau laminată cu o grosime de 6, 10 sau 12 mm (la 12 mm grosime = 60 mm adâncime de montaj). Marginile de sticlă sunt șlefuite. În partea superioară și cea inferioară, foile de sticlă au o tăietură în unghi de 30°.

 

Secțiune orizontală (click pentru mărire)

 

 

 

 

GG VORSATZ

 

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

Cu grad ridicat de fl exibilitate în proiectare, acest dispozitiv special se potrivește mai ales pentru fațadele cu izolație sau fațade ventilate. Lamelele se fi xează în puncte și fac etanșarea prin suprapunere, iar montajul lor se realizează cu ajutorul unei console din oțel inoxidabil fi xate pe structura peretelui. Confecționarea lor se face în funcție de cerințele clientului. Accesoriile sunt realizate din oțel inoxidabil. Acționarea se realizează prin intermediul unui motor electric (24V sau 230V), cu clasă de protecție IP 65. Oțelul inoxidabile se lustruiește electric sau se acoperă cu un luciu tehnic. Pentru montaj se utilizează un adaptor din oțel special.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din sticlă securizată sau dublu-laminată.

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

 

 

S 200

 

                                                                           

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

S200 este o bună soluție economică. Sunt realizate din lamele de aluminiu extrudat pentru umbrire și protecție vizuală, în combinație cu ventilație naturală. Cadrul este realizat din profi le extrudate din aluminiu, cu sau fără izolație, cu o adâncime de 50 mm. Profi lele sunt eloxate, vopsite în câmp electrostatic sau cu vopseluri lichide pentru orice nuanță RAL, NCS, DB, sau pentru culori speciale. Pentru realizarea montajului sunt disponibile diverse profile de montare în funcție de situația din șantier: montaj între grinzi, în vitralii din sticlă, în perete din zidărie sau panouri sandwich.

 

Lamele:

Lamelele sunt realizate din profi le extrudate din aluminiu, cu o înălțime de 200 mm. Profilul lamelar în formă de S permite o spațiere ușor variabilă. Aceasta permite ca înălțimea cadrului să poată fi ajustat la cerințele.

 

Secțiune verticală (click pentru mărire)

 

 

AWW 320 / AWW 550

 

                                  

 

Concepute ca un dispozitiv de aerisire zilnică, aceste sisteme oferă o protecție optimă pentru vreme rea și izolație fonică de până la 16 sau 24 dB. Profi lele cadru și profi le lamelelor sunt realizate din profi le de aluminiu extrudat. Confecția din tablă folosește pentru fi xarea lamelelor din aluminiu. Opțional, pentru protecția la insecte, se poate atașa o plasă din oțel inoxidabil de 10mm, cu ochiuri de 10x. Profi lele sunt eloxate, vopsite în câmp electrostatic sau cu vopseluri lichide pentru orice nuanță RAL, NCS, DB, sau pentru culori speciale.

 

   Secțiune verticală amortizor AWW 320                                                               Secțiune verticală amortizor AWW 550

 

                                            

 

 

Comments are closed.