Fumilux 4000

Trapele de fum Fumilux® 4000 de la ETERNIT, prin toate componentele sale, respectă în totalitate normele și reglementările de siguranță relevante. Alături de evacuarea fumului în caz de incendiu, acestea asigură o iluminare naturală gratuită, dar și funcția de ventilare zilnică (opțional). Trapele de fum Fumilux® 4000 sunt soluția ideală pentru toate aplicațiile de desfumare și aerisire naturală în acoperișuri plane.

 

Seria de trape de fum și aerisire Fumilux® constă dintr-un cupolet și sistemul pneumatic de deschidere automată în caz de incendiu montat pe rebord. Montajul cupoletei pe rebord se face foarte ușor, cu ajutorul balamalelor preasamblate din fabrică. Deflectoarele de vânt sunt opționale și asigură disiparea în siguranță a fumului, în condiții de vânt din direcție frontală.

 

Trapele de fum Fumilux ® 4000 oferă o fiabilitate exemplară, certificată în conformitate cu EN 12101-2, datorită modulului termofuzibil. În caz de incendiu, fiola termofuzibilă se sparge la temperatura setată (68, 93, 105, 124 ° C) și perforează cartușul, eliberând astfel gazul în cilindrii pneumatici de deschidere.

 

Conform DIN 18232 și a directivelor VdS, există trei posibilități de comandă a grupelor de trape de fum:

–          comandă prin aer comprimat

–          comandă electrică, sau

–          comandă prin impuls electromagnetic.

În toate cele trei cazuri, comanda pornește de la o centrală de alarmare.

 

Alături de funcția de bază de desfumare în caz de incendiu, sunt disponibile și alte beneficii, cu ar fi aerisirea zilnică și iluminarea naturală a clădirii.

 

Cupolete

 

Pentru seria Fumilux ® 4000 sunt disponibile cupolete cu 2-, 3- și 4- foi, sau în versiunea thermoplan®. În funcție de necesitățile clădirii, se poate alege astfel varianta cea mai potrivită.

 

Reborduri

Oțel / izolație – PVC, 30 cm

 

  • – termoizolație (U-Wert 0,9 W/m2K)
  • – șorț anti-stropi de ploaie
  • – picurător pe ramă
  • – posibilitate de montaj pentru toate cupoletele din seriile Essertop, Esserdur și Esserfix

 

Oțel / GFK, 40 și 50 cm

 

  • – termoizolație (U-Wert 1,0 W/m2K)
  • – șorț anti-stropi de ploaie
  • – posibilitate de vopsire
  • – la cerere se pot livra în diferite culori
  • – posibilitate de montaj pentru toate cupoletele din seriile Essertop, Esserdur și Esserfix

 

Rebord metalic, înălțime 30, 40 sau 50 cm

 

Acest rebord metalic este realizat din tablă zincată. Se poate livra cu înălțimi de 30, 40 sau 50 cm și, la cerere, se poate atașa în fabrică izolația termică din vată minerală.

 

Rebord profilat

 

Pentru acoperișurile cu panouri sandwich sau tablă cutată vă putem oferi reborduri profilate pentru tipul de panou existent. Acesta asigură o hidroizolație etanșă și o bună termoizolație. Adecvat pentru rebordurile model ETERNIT Welle P5, TrapezblechKranz și Sandwich-Kranz.

 

Dimensiuni

Tabel

 

Accesorii

 

Comments are closed.